Annons

Festtema när Arkivens dag jubilerade

Arkivens dag firade 20 år med temat Fest och glädje. I Torsås firades dagen med arkivutklipp, föreläsning, LP-skivor och släktforskning.
Publicerad 10 november 2018 • Uppdaterad 12 november 2018

Torsås

Under lördagen firades Arkivens dags 20-årsjubileum på Torsås bibliotek.

Annons

– Årets tema är Fest och glädje, så vi valde att koppla det till folkparkerna, berättar Karin Seebass, kultur- och fritidschef på Torsås kommun.

Besökarna hade möjlighet att bläddra bland arkivutklipp med material från samtliga festplatser i kommunen.

– Riktigt stora artister, som Abba, Lill-Babs och Sven-Ingvars, har spelat här. Och Ingmar Nordström kom hit varje midsommar i 30 år, berättar Rickard Ohlsson.

– Det är bara Björkängens festplats som används i dag. Det är tråkigt när de stängs och rivs, för det är kulturplatser som försvinner, menar Alf Karlsson, som även spelade LP-skivor med dansband från 70-talet.

Just Björkängen uppmärksammades av Bengt Bertilsson som berättade om dess historia och hur det är i dag.

Conny Gustavsson, Kalmar Läns Genealogiska Förening, fanns på plats för att hjälpa besökarna med släktforskning. …

– Jag pratade precis med en dam som ville veta mer om var hennes mor var född. Den typen av frågor är vanliga, berättar han.

Jennifer AlmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons