Annons

Fem personer greps för plånboksstölder

Den senaste tidens plånboksstölder kan vara på väg att klaras upp.
Kalmar • Publicerad 6 augusti 2005

Efter intensivt spaningsarbete och samarbete mellan flera polismyndigheter greps fem personer på torsdagen i Ljungby. En man och en kvinna anhölls.

I torsdags vid lunchtid tog en kvinna i 60-årsåldern ut pengar från en uttagsautomat i Ljungby. Sedan gick hon till en närliggande butik och handlade. Plånboken hade hon i en handväska i kundvagnen. När hon kom till kassan för att betala var plånboken borta.

Annons

Två flickor

Personal inne i butiken hade dock observerat två flickor som sprang ut ur butiken.

Utseendet på flickorna stämde väl överens med signalementet på de två unga flickor som togs in för förhör av Kalmarpolisen efter att de försökt stjäla en plånbok av en kvinna på Ica Kvantum i Nybro på tisdagen.

Polisen larmades. Resultatet av den senaste tidens spaningsarbete och samarbetet mellan polismyndigheterna i bland annat Kronoberg, Kalmar och Blekinge län gjorde att polisen en stund senare kunde stoppa en bil som man kände igen.

I bilen satt en kvinna, född 1975, en man, född 1979, samt tre barn, fem, elva och 13 år gamla. Samtliga är kända av polisen sedan tidigare.

Två vuxna anhölls

De två vuxna personerna anhölls, misstänkta för stöld medan barnen togs om hand av sociala myndigheter i Ljungby.

Kriminalinspektör Bengt Adolfsson vid polismyndigheten i Kronobergs län kunde på fredag eftermiddag inte säga om och i så fall när de två anhållna kommer att begäras häktade.

Utredningen får sedan visa om det här paret kan knytas till flera av stölderna runt om i södra Sverige den senaste tiden.

- Vi har vissa förhoppningar, men det är det som återstår att se, säger han.

Lennart Svensson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons