Annons

Elfström föreslås bli slottsordförande

Birgitta Elfström (s) kan bli ny ordförande för slottsbolaget.
Kalmar • Publicerad 9 december 2003

På måndagen sammanträdde kommunfullmäktiges valberedning. En enig beredning föreslog de personer som fullmäktige slutligen har möjlighet att välja den 15 december.

- Jag förutsätter att man följer förslaget, säger Sven Evert Arvidsson, ordförande för valberedningen.

Annons

- Detta blir en tuff men samtidigt stimulerande utmaning. Slottet är en tillgång för hela regionen. Slottet ska utvecklas men inom budgeten, säger Birgitta Elfström.

Valberedningens förslag: Ordförande: Birgitta Elfström (s).

Ledamöter: Gunnel Akinder (s), Nils Magnusson (s), Jan-Erik Arvidsson (s), Birgitta Häggström (m), Joakim Håkansson (fp), Monica Bengtsson (kd).

Ersättare: Elisabeth Gustavsson (s), Kurre Danielsson (s) och Ann-Marie Pettersson (c).

Valberedningen föreslog också Kjell Henriksson som ordförande för bolaget Salvestaden i Kalmar AB som är under bildande. Till styrelsen föreslogs även följande ledamöter: Sven Evert Arvidsson (s), Jonas Löfgren (m) och Jonny Brändewall (fp). Dessutom ska två ledamöter väljas av fastighetsägaren och en av länsmuseet.

Ossian Grahn
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons