Annons

Eleverna har olika bild av nollningen

Flera elever har hört av sig till Barometern och berättat om nollningen på Lars Kaggskolan. De bekräftar i stort händelseförloppet, men upplevelsen av händelserna är helt olika.
Kalmar • Publicerad 18 september 2014

Det som upplevts som förnedrande av en elev beskrivs av en annan som ”den bästa dagen i mitt liv”. Flera poängterar frivilligheten och majoriteten har haft roligt.

”Man kom till skolan med en liten klump i magen, man möttes av att alla ettor stod på ett led framför de äldre eleverna. De började tejpa ihop våra handleder men något tvång förekom inte. De var tydliga med att man inte behövde och det var många som valde att gå efter ledet när vi började tåga mot Kattrumpan!”, berättar en elev.

Annons

”Alla som var hoptejpade var medvetna om att det skulle bli lite grisigt under tågningen.”

Flera elever förnekar att elever blev slagna med en fisk.

”Visst fanns fisken men några slag med den förekom inte. Den som höll i fisken gick mest omkring med den och smekte ibland våra huvuden med den”, berättar en elev.

Jessica Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons