Annons

Dumpade valpar på väg att få nya hem

De sju hundvalparna som hittades i en container för drygt en vecka sedan håller alla på att få nya hem.
Kalmar • Publicerad 24 februari 2012
Många har hört av sig om de dumpade hundvalparna.
Många har hört av sig om de dumpade hundvalparna.Foto: Johanna Eriksson
Foto: 

– Vi har varit alldeles nerringda och mailbombade av alla snälla människor som vill ta hand om eller hjälpa till med valparna.

Det berättar Camilla Henningsson i hundomplaceringsverksamheten i Kalmar.

Annons

Det var i förra veckan som en privat person hörde valparna gny i en container i ett bostadsområde i Färjestaden. Valparna kördes till Läckeby djursjukhus där de senare hämtades av hundomplaceringsverksamheten.

– Valparna, som verkar vara en blandning av schäfer och rottweiler, mår bra och verkar inte ha tagit skada på något sätt, säger Camilla Henningsson.

Hon berättar samtidigt att många familjer hört av sig för att anmäla sitt intresse för att hand om en valp.

– Många har reagerat med hjärtat, säger Camilla. De vill hjälpa till och ta hand om en liten valp samtidigt som de har ett heltidsarbete. Det går ju inte men jag förstår att de bara vill väl.

På lördagen ska valparna visas för ytterligare några familjer och redan i nästa vecka hopas man att alla ska ha fått ett nytt hem.

– Vi får inte berätta var valparna hamnar och hos vem eftersom det pågår en brottsutredning om djurplågeri, förklarar Camilla Henningsson.

I hundomplaceringsverksamheten finns flera hundar som söker nya hem.

– Vi har ytterligare flerasom är på väg in så vi behöver många nya hem, säger Camilla Henningsson.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons