Annons

Dubbelt så många har överklagat i år

- Det här låter väldigt konstigt. Vi kontrollerar våra klockor med jämna mellanrum.
Kalmar • Publicerad 18 december 2003

Bengt Sjöberg, platschef på Car park, som har hand om parkeringsbevakningen i Kalmar, blir förvånad när han får höra vad Andreas Wistrand varit med om.

- Men å andra sidan skriver vi ut 10 000-tals p-böter om året. Då är det inte så konstigt om det blir några underliga fall.

Annons

Men här handlar det ju inte om någon tvivelaktig felparkering, utom om ett klockslag som ännu inte har inträffat?

- Jag har svårt att kommentera det enskilda fallet. Som sagt var har jag aldrig hört talas om något sådant här tidigare.

- Men vi kontrollerar våra klockor med jämna mellanrum. Det vanliga är via radion i bilen när man lyssnar på nyheterna.

Bengt Sjöberg tycker att Andreas Wistrand gjorde rätt som ringde polisen för att få klockslaget vidimerat. Vart man ska ringa står på p-boten.

- En eller två minuter kan man ha fel på klockan. Men inte mer. Då måste vi reda upp det.

Car park tog över parkeringsbevakningen i Kalmar för nästan två år sedan. Uppdraget från kommunen var att lappa efter skyltning.

Sedan dess har Car park blivit en riktig guldgruva för Kalmar kommun med dryga två miljoner kronor netto i intäkter för parkeringsböter under ett år.

Men bilisterna är inte nöjda. Dubbelt så många har överklagat böterna mot tidigare år.

JESPER ERICSON

Jesper Ericson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons