Annons

Döms: Man körde med baseballträ i bil med körförbud

Mannen i 30-årsåldern hade ett basballträ i bilen och körde med med sin bil som var avställd. Nu döms han av Kalmar tingsrätt för bland annat brott mot lagen om förbud bekräftade knivar.
Kalmar • Publicerad 1 november 2018

Det var i maj vid Karlsro i år som händelsen ägde rum. Mannen, som är i 30-årsåldern, har vid tillfället haft ett baseballträ på allmän plats, vilket åklagaren menar inte var befogat. Han har även kört sin personbil som varit avställd och som han haft körförbud på. Körförbudet utfärdades av Transportstyrelsen efter att bilen inte gått igenom kontrollbesiktningen.

Mannen nekade i polisförhör att han begått brott mot knivlagen. Istället hävdade han att det inte var olagligt att ha ett baseballträ i bilen och att han använt det till att valsa skärmkanter. Han erkände senare gärningen och tog tillbaka sitt nekande.

Annons

Han erkänner även att han kört bilen.

Påföljden för brottet blev penningböter om 2 700 kronor.

Amelia RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons