GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Död kalv hittades i skogen – var instängd i bur

Vid 15-tiden på lördagen ringde en privatperson till polis efter att hen hittat en bur med en avliden kalv i skogen i utanför Ljungbyholm.
Kalmar • Publicerad 13 april 2019 • Uppdaterad 14 april 2019
Kalven på bilden har inget med händelsen att göra.
Kalven på bilden har inget med händelsen att göra.

– Det hade varit en hundtävling i närheten och det var en person som rastade hundar som hittade den här buren, säger Evelina Olsson, vid polisens ledningscentral.

Buren som kalven befunnit sig i ska ha varit gjord av ihopskruvade lastpallar.

När polispatrull anlände till platsen konstaterade de att kalven, som är omärkt, med all säkerhet levt när den sattes i buren och sedan svultit ihjäl.

– Det fanns avföring i buren, så man tar bilder och kalven är inte öronmärkt. Vi vet inte vad som har hänt, men det är väldigt märkligt allting, säger Evelina Olsson.

Det är oklart hur länge kalven har varit instängd i buren och varför den har stängts in.

Polisen har varit i kontakt med markägare och jägare i området för att se om någon känner till något.

– Våra jägarkontakter har inte alls någon aning om vad det kan handla om. Eventuellt kan det vara någon som vill tjuvjaga för det finns tydligen både gott om lodjur och en varg i området, är det någon som nämner. Det mest troliga är att man har försökt att använda den som lockbete till något annat.

En anmälan som initial rubriceras som djurplågeri har upprättats.

Amelia RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.