Annons

”Det blir betydelsefullt för hela regionen”

Även landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S) bekräftar att diskussionerna om läkarutbildning i Kalmar pågår.
Kalmar • Publicerad 10 februari 2012

– Ja, det handlar om samarbete med ett annat universitet, tidigare var det Linköping men nu är det?Lund. Och om det landar blir det betydelsefullt inte bara för landstinget och Linnéuniversitetet utan för hela regionen, säger han.

Anders Henriksson avböjer frågor om en eventuell tidsplan.

Annons

– Jag vill inte spekulera eller bygga upp några förhoppningar, men det ser bra ut.

– Det här är något som vi måste växa in i, i den takt som landstinget och universitetet mäktar med, men vi i landstinget är beredda att ta vårt ansvar.

Miljöpartiets landstingsråd Jessica Rydell hoppas också på en framtida läkarutbildning. Hon ser gärna att läkarstudenter läser sina sista terminer i Kalmar enligt en modell som tilllämpas mellan Umeå universitet och tre andra orter.

– Då skulle möjligheten öka att vi får behålla de färdiga läkarna här, säger hon.

Birgitta Hultman
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons