Annons

Nominera företag till Barometerns Affärslivspris: ”Vill lyfta ett gott exempel”

Barometern vill belysa framgångsrikt företagande i regionen. Därför söker nu tidningen nya kandidater till sitt Affärslivspris, som ska delas ut på Guldfesten.
Kalmar län • Publicerad 14 december 2021 • Uppdaterad 28 mars 2023
Barometern söker nya kandidater till Affärslivspriset. Anna Borg, näringslivsredaktör och Anders Enström, ansvarig utgivare, berättar att tidningen vill lyfta fram starka tillväxtföretag i regionen.
Barometern söker nya kandidater till Affärslivspriset. Anna Borg, näringslivsredaktör och Anders Enström, ansvarig utgivare, berättar att tidningen vill lyfta fram starka tillväxtföretag i regionen.Foto: Mats Holmertz

Priset, som syftar till att uppmuntra starka tillväxtföretag i regionen, var tänkt att introduceras på Guldfesten förra året. Men på grund av pandemin blev eventet inte av och därmed frös priset, liksom nomineringarna, inne.

Därför görs ett omtag och när Guldfesten gör comeback i Kalmar sportcenter i september i höst kommer Barometerns Affärslivspris att delas ut för första gången.

Annons

– Vi vill uppmärksamma yngre lokalt ägda företag. Företagare som vågat satsa och investerat i vår region och därmed bidragit till samhällsnyttan, säger Anna Borg, som är näringslivsredaktör på Barometern-OT.

Nu får Barometerns läsare chansen att nominera sin kandidat. Nomineringen görs genom att mejla till anna.borg@barometern.se senast den sista mars 2022.

Följande kriterier krävs för nominering till priset:

• Ett lokalt ägt bolag, som mest sex år gammalt, och som har levererat en ökad omsättning under minst tre år i rad och har sunda finanser.

• Bolaget ska omsätta minst fem miljoner kronor.

• Bolaget ska i huvudsak ha gjort tillväxten organiskt.

• Bolaget anställer lokalt och bidrar till samhällsnyttan i regionen.

Efter att nomineringsprocessen är klar väljer en jury ut tre huvudkandidater och vinnaren kommer sedan att avslöjas under Guldfesten.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons