Annons

Coronapatient från Sörmland vårdas i Kalmar

En patient från Region Sörmland vårdas nu på intensivvårdsavdelningen i Kalmar.
KALMAR LÄN • Publicerad 13 april 2020

Vid en presskonferens i fredags berättade Region Kalmar läns hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist att Region Sörmland bett om hjälp med att vårda covid-19-patienter.

– Vi tackade ja men det löste sig på annat sätt, sa han då.

Annons

Men nu har regionen slutligen fått sin första patient från Sörmland. Enligt ett pressmeddelande på måndagsmorgonen lades personen in under helgen och vårdas nu på intensiven.

Region Sörmland har varit mycket hårt drabbat av coronaviruset, medan Kalmar län hittills klarat sig betydligt bättre.

– Vi är oerhört lindrigt drabbade jämfört med andra delar av landet, konstaterade Johan Rosenqvist vid regionens senaste presskonferens.

SE FREDAGENS PRESSKONFERENS IGEN:

Här saknas innehåll

Region Kalmar län skriver i pressmeddelandet på måndagen att det sammanfattningsvis varit en lugn helg och att läget är ungefär detsamma som före påsken. Många påskfirare valde att stanna hemma och trycket på länssjukhuset varit under kontroll.

– Fram till påskafton, som är den senaste informationen jag har, har det varit lugnt på akuten. Ett mindre antal än vad vi hade räknat med. Överlag är det ett stabilt läge, det har inte varit några stora förändringar. Att folk har lyssnat på uppmaningar är värdefullt för sjukvården, säger Johan Rosenqvist.

Totalt ligger 20 patienter med covid-19 inlagda på länssjukhuset i Kalmar och på Västerviks sjukhus, av dessa vårdas sju på intensiven. Totalt 68 personer i länet har bekräftats smittade av coronaviruset.

LÄS MER:

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons