Annons

Branden började i livsmedelsbutik – dörr var uppbruten

Det var i en mindre livsmedelsbutik som den anlagda branden i Berga centrum startade. Dörren till butiken ska ha varit uppbruten.
Berga centrum • Publicerad 11 maj 2019
Den 6 mars vaknade Kalmarborna till nyheten att Berga centrum brann – igen.
Den 6 mars vaknade Kalmarborna till nyheten att Berga centrum brann – igen.Foto: Mats Holmertz

Det står i Östran som har tagit del av räddningstjänstens händelserapport från den 6 mars när den gamla delen av Berga centrum brann ner.

Att branden var anlagd visade resultatet av polisens tekniska undersökning. Polisen har också identifierat två eller flera personer som misstänks ligga bakom branden.

Annons

Enligt räddningstjänstens händelserapport ska branden alltså ha börjat i den mindre livsmedelsbutiken i centrumet. Det sade också tidiga vittnesmål på natten/morgonen den 6 mars, men först nu bekräftas det alltså officiellt.

Enligt artikeln i Östran ska det ha varit när brandmännen var på väg för att bryta upp livsmedelsbutikens bakdörr som de upptäckte att den redan var uppbruten.

Utredningen av Bergabranden har tagits över av kammaråklagare Johan Henningsson som har berättat att man har gjort fynd på platsen.

– Omständigheter på brottsplatsen och fynd som har gjorts pekar mot ett visst håll, säger han.

Nu jobbar man med att stärka upp bevisläget. Det ska dessutom komma fler provsvar från Nationellt forensiskt centrum.

LÄS MER:

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons