Annons

Bjällror ska klinga för den duktige

Kommunen har köpt in 5 000 små bjällror till alla anställda. Klockor som ska klinga när någon sagt eller gjort något positivt.
Kalmar • Publicerad 16 november 2005

- Det är det dummaste jag varit med om, säger en anställd.

- Jag tycker att det är ett jättebra, säger en annan.

Annons

I kölvattnet på den stora c/o Kalmar-satsningen har kommunen bestämt att alla anställda ska få varsin bjällra. En klocka som ska klämta för kollegan när denne sagt något positivt.

- Ja, vi kallar det för pinglor. Det är en rolig grej som Lou Rossling använde i sina föreläsningar för att pingla om någon gjorde eller sade något bra. Vi beställde var sin till alla anställda, säger kommunchefen Roland Karlsson, mannen bakom initiativet.

Pinglorna har kostat 1,20 kronor styck vilket totalt blir 6 000 kronor.

Men alla är inte lika positiva till satsningen.

- Det är infantilt. Det är så dumt att det knappt går att kommentera. Det är att fördumma sina medarbetare. Vill man ha duktiga medarbetare ska man satsa på kvalitet, säger en medarbetare som vill förbli anonym.

- Så högt är det inte i taket

i den här kommunen att man kan gå ut och kritisera det här.

Solveig Gustafsson-Ny är kanslisekreterare i stadshuset och hon har motsatt uppfattning.

- Det är en jättebra idé. Vi är så dåliga på att se det positiva hos människor. Det kan handla om att någon gjort något bra eller att någon har en vacker frisyr. Pinglan är till för att påminna oss om att säga positiva saker.

Roland Karlsson tar inte så allvarligt på kritiken.

- Det här är en liten satsning. Pinglorna är väl värda sina pengar. Sedan finns det väl alltid någon som inte gillar dem, säger han.

Magnus Ericsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons