Annons

Bedragare kan spionera på hemtjänstens personal

En eller flera personer som utger sig för att komma från hemtjänsten begår stölder hemma hos äldre. Kommunen är orolig för att bedragarna spanar på personalen.
Kalmar • Publicerad 10 juni 2013

– Eftersom de drabbade är våra omsorgstagare så kan man misstänka det, säger Monica Antonsson, verksamhetschef för Omsorgsförvaltningen på Kalmar kommun.

Senast i förra veckan fick en äldre dam som bor på området Getingen i Kalmar besök av en kvinna som sa sig vara från hemtjänsten. Kvinnan släpptes först in men den äldre damen anade snart oråd och körde iväg henne. Inget ska ha stulits men händelsen är polisanmäld av kommunen.

Annons

– Vi har haft ett antal liknande händelser från och till under en längre tid, säger Monica Antonsson.

I andra fall har personen eller personerna kommit över pengar.

– De kan ringa på och säga att de vill komma in för att kontrollera larmet, säger Monica Antonsson.

Omsorgsförvaltningen har nu gått ut med en varning för bedragarna på kommunens hemsida samt informerat omsorgstagarna om hur de undviker att släppa in fel personer.

– Det syns alltid när vi är ute, vi har namnbrickor och särskilda arbetskläder, säger Monica Antonsson.

Per Eklund
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons