GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barometerns krönikör får jämställdhetspris

Barometerns krönikör Ulrika Knutson får Kalmar kommuns jämställdhetspris.
Kalmar • Publicerad 7 juni 2010

Kommunen släppte namnet på 2010 års pristagare på måndagen. Barometern avslöjar nyheten för en glad Ulrika Knutson, som är hemma i Uppsala. Men helt överraskad är hon inte.

– Det ringde en dam från Kalmar kommun och hintade om detta. Hon frågade var jag befann mig.

Hur känns det?

– Det är väldigt skojigt och överväldigande. Jag misstänker att det har att göra med att jag skrivit om kvinnor i historien som inte är så kända. Det handlar nog om min bok Kvinnor på gränsen till genombrott och antologin med texter om Emilia Fogelklou.

Varför har du intresserat dig för dessa kvinnor?

– Därför att de är spännande och intressanta. De var pionjärer i en tid när Sverige blev demokrati på riktigt.

Ulrika Knutsson har belönats flera gånger tidigare. Hon har bland annat fått Guldpennan, Stora journalistpriset och Jolopriset.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.