Annons

Badkorrarna rapporterar – så varmt är det i vattnet runt om i länet

Sommaren är här och vad passar då inte bättre än att ta sig ett dopp i det blå? I Barometern-OT:s Facebookgrupp Badtemperaturer i Kalmar län råder det full badaktivitet året om.
Där hittar hittar du de senaste badtemperaturerna från våra badkorrar runt om i länet. Gruppen har i skrivandets stund över 4 100 medlemmar.
Kalmar län • Publicerad 12 juni 2022 • Uppdaterad 13 juni 2022

Måndag 13 juni:

”Idag blev det punktering på hemvägen ifrån Köpingsvik för min del. Ja det var bara att koppla på Apostlahästarna med sikte mot Sjöstugans bad. 16 grader i vattnet och 15 grader i luften” , Gudrun Borgudd.

Foto: Privat

****

Söndag 12 juni:

Annons

”Dagens dopp var nog något snabbare än i går. Bläsinge sydöstra Öland. Soligt och frånlandsvind 13,1 grader”, Magnus Birath.

****

”Skön morgon med 19 grader i Bråhultsjön”, rapporterar Bertil Björnberg.

Foto: Privat

****

Lördag 11 juni:

”Eftermiddagsdopp i 18 grader vid nya Sjöstugebryggan och första doppet för maken", rapporterar Gudrun Borgudd.

****

”Bläsinge hamn 16,2 grader så nu är min badsäsong igång. Sol och frånlandsvind”, hälsar Magnus Birath.

****

”19 grader i Bråhultesjön och spegelblankt när Bråbo simklubb tog det dagliga morgondoppet kl 7”, hälsar Lena Eckerberg.ilade ner och mycket mycket mer behövs”, hälsar Gudrun Borgudd. 14 grader i vattnet och 16 grader i luften.

****

Fredag 10 juni:

Annons

”Badrockspromenad och invigning av nya bryggan vid Sjöstugan. 17 grader i vatten och 27 i solen”, rapporterar Anna Erici från Borgholm.

****

”Detta är vägen ner till Koudden, idag sommarskönt bad, vindstilla och 17° i vattnet. Om ej frukosten kallat så hade vi stannat på Koudden”, hälsar Håkan Hallmer.

****

”Fredagsmys efter cykeltur. Vattnet 15 +. Solen 19”, hälsar Gudrun Borgudd från Café Sjöstugan Borgholm.

****

”18 grader i spegelblanka Bråhultesjön kl 7 och Bråbo simklubb tog simborgarmärket”, hälsar Lena Eckerberg.

Fakta

Så blir du badkorre

Gillar du att bada? Blir vår badkorre

Badar du ofta? Bli gärna Barometern-OT:s badkorre ! Mät vattentemperaturen på allmänna badplatser där du befinner dig och rapportera den sedan i Barometern-OT:s Facebookgrupp Badtemperaturer i Kalmar län och lägg gärna till en eller flera bilder. Och du som bara är nyfiken på dagens badtemperatur, gå med i gruppen du också.

Missa inte vår vinterbadspodd – här är alla avsnitt:

Herman RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons