Annons

Anita Wollin kryssade sig tillbaka

Anita Wollin är Centerveteranen som kryssade sig tillbaka in i fullmäktige. Ett uppdrag i våras gjorde att lusten till politik väcktes igen.
Kalmar • Publicerad 23 september 2014
Destination Kalmar är ett område som intresserar Centerns Anita Wollin lite extra när hon nu kliver in i kommunpolitiken igen. FOTO: ANDERS JOHANSSON
Destination Kalmar är ett område som intresserar Centerns Anita Wollin lite extra när hon nu kliver in i kommunpolitiken igen. FOTO: ANDERS JOHANSSONFoto: Anders Johansson

– Men egentligen var det redan när samarbetet med Socialdemokraterna blev aktuellt som jag började aktivera mig. Jag förordade ett samarbete, men var då inte redo att gå in, det är jag nu.

Vi träffar Anita Wollin på fjärde våningen i Kopparslagaren i Kalmar, en fastighet som hon förvaltar och där hon har sitt kontor.

Annons

Politiken fick ligga nere den senaste mandatperioden, men innan dess var hon aktiv i 25 år. En krysskampanj tog henne nu från nionde till andra plats på C-listan.

– Ja, det är jättekul. Jag är ju från Rockneby och fick många kryss där, men jag har knaprat lite överallt.

I våras blev Anita Wollin ersättare i samhällsbyggnadsnämnden och då märkte hon att hon ville mer.

– Ja, det var så roligt, det händer mycket inom det området i Kalmar.

Anita Wollin beskriver sig själv som politisk allätare, men hon är extra intresserad av miljöfrågor och utvecklingen inom KSRR.

– Speciellt vattenfrågorna, de handlar både om Östersjön och om den kommunala VA-utbyggnaden.

På måndagskvällen samlades Centerpartiet för att diskutera och fördela framtida poster.

Birgitta Hultman
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons