Annons

Anhörig rasar mot chef för äldreomsorg

Uppdiktat och lögn­aktigt. Johan Ferbas, vars mamma tillbringade sista sommaren på Oxhagshemmet under kaotiska former, rasar över uttalandena av verksamhetschef Monica Antonsson.
Kalmar • Publicerad 25 september 2014

– Hur kan det vara möjligt att Monica Antonsson, ansvarig från kommunen, bara kan ljuga? Är det över huvud taget legitimt, säger Johan Ferbas.

Barometern skrev i förra veckan om Ferbas upplevelser från Oxhagshemmet. Johan Ferbas riktade kritik bland annat mot att personalstyrkan var för liten, att där förekommit stöld ur moderns handväska och att medicinerna inte gavs på rätt tid. Monica Antonsson slog ifrån sig men gick med på att den oerfarna sommarpersonalen inte kan ha samma effektivitet som den ordinarie och att det därför kan upplevas som för lite personal.

Annons

– Det är bara behovsmedicinerna som morfin, som skulle ges efter behov. Övrig medicinering: hjärta, blod och annan viktig medicin skulle ges på fasta tider. Allt detta står i journalen, säger Johan Ferbas.

Över huvud taget menar Johan Ferbas att verksamhetschefens svar snarast bevisar hans kritik om att ansvariga inte lyssnar och inte för en verklig dialog med anhöriga.

–?Pinsamt, och skrämmande att läsa att de vill ha en god dialog med de anhöriga. Det vänds och vrids som det passar. Den enskilda individen lämnas hjälplös.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons