Amerikanska bilar – ett stort familjenöje

Halltorp Artikeln publicerades
Iwa Karlsson och Kenneth Hallgren laddar upp inför kvällens aktiviteter med lite picknick modell motorfest.
Foto:Mats Andersson
Iwa Karlsson och Kenneth Hallgren laddar upp inför kvällens aktiviteter med lite picknick modell motorfest.

Att köra amerikanska bilar är kul, men att få skruva isär dem under vinterhalvåret är om möjligt ännu roligare. Det hävdar i alla fall medlemmarna i Möre Cruisers.

Under lördagen var det folkfest i Halltorp. Då arrangerade nämligen Halltorps byalag och Halltorp-Voxtorps församling den numera traditionella Halltorpsdagen.

Efter en dag med de mer traditionella byfest-arrangemangen som loppis, prova på ponnytrav, åka traktor och vagn, lotterier och fika bytte dagen framåt eftermiddagen karaktär.

Strax efter klockan 16 började det mullra runt samlingsplatsen mitt emot byns affär. Amerikanare efter amerikanare rullade in och parkerade. Det var dags för uppladdning inför kvällens fest.

  – I går var vi nere i Karlskrona och cruisade, i dag ska vi hjälpa till med att göra landsbygden mer levande. Jag hoppas vi blir riktigt många bilar som är med när vi kör runt här i byarna och visar upp oss, säger Möre Cruisers klubbpresident, Tony "Mini" Karlsson.

  Och hans förhoppning verkade snabbt gå i uppfyllelse. Efter bara en halvtimme var gräsytan fylld med bilar och "picknickkorgarna" var uppackade.

  För Möre Cruisers är Halltorpsdagen en av klubbens årliga engagemang. För det är gemenskapen runt de stora vackra bilarna som är grejen med att vara med i en motorklubb. Ja i alla fall om man får tror Lena Michalski och Gunnar ”Svinto” Johansson.

  – Självklart är vårt stora bilintresse, framför allt då jänkare, det vi har gemensamt i grunden. Men för oss som är med i Möre Cruisers är det en livsstil. Vi har speciella tjejvästar, det är få motorklubbar som har det, och en grupp med miniraggare med aktiviteter för barnen. Bilarna är ett intresse för hela familjen, berättar Gunnar "Svinto" Johansson.

  En liten bit bort står Gunnar "Svinto" Johansson och Lena Michalskis nya pärla, en Buick Roadmaster 1956.

  – Jag köpte bilen, direktimporterad från USA, förra sommaren. Men jag har inte körkort så nu är jag ute och övningskör med den. Jag måste ju lära mig att köra min egen bil, skrattar Lena Michalski och visar den gröna övningskörningsskylten på bagageluckan.