Annons

Ambulansavtal förkastades

Kammarrätten i Jönköping går på länsrättens argument och landstingets upphandling av ambulansentrepenör ska göras om.
Kalmar • Publicerad 6 augusti 2005

Mörbylånga Ambulans, Maab, som vann upphandlingen, är därmed ute ur leken och de förlorande bolagen får nu en ny chans.

Överklagade upphandlingen

Annons

Bakgrunden är att en av de förlorande anbudsgivarna Ambulansservice Syd HB överklagat upphandlingen och länsrätten har utrett om upphandlingen gått rätt till. Under tiden har länsrätten stoppat upphandlingsbeslutet och verkställandet av Mörbylånga Ambulans ABs, Maab, övertagande av verksamheten i Torsås, Ålem och Löttorp. I upphandlingen ingick även Mörbylånga och Löttorp.

Länsrättens dom motiverades med att landstingets upphandling inte uppfyllde kraven på en regelrätt upphandling. Skalkravet, som måste uppfyllas, innebär att anbudet ska innehålla en bankgaranti. Länsrätten menade att den inte fanns i Maabs anbud.

Ny upphandling

Det räcker inte med den försäkran från bolaget om bankgaranti vid upphandling som fanns med i anbudsunderlaget, ansåg länsrätten som överklagat till kammarrätten.

Länsrättens dom innebar att Maabs anbud ska förkastas och att en ny upphandling ska genomföras av landstinget med de övriga anbudsbolag som uppfyller alla skalkraven.

Jörgen Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons