Annons

Alla gymnasister välkomna på rugbyfest

Det blir inget rugbyswing i år, däremot en fest som är öppen för alla gymnasieungdomar.
Kalmar • Publicerad 24 november 2009
På torsdag blir det alkotester för de gymnasieelever som vill in på Palace. Arrangörerna hoppas kunna locka eleverna till med filmklipp från rugbyn och prisutdelningar.
På torsdag blir det alkotester för de gymnasieelever som vill in på Palace. Arrangörerna hoppas kunna locka eleverna till med filmklipp från rugbyn och prisutdelningar.Foto: Paul Madej

Förra året var det vilda diskussioner inför swinget. Elevkårerna och gymnasieförbundet ville ta bort alkotesterna, något som socialen och polisen sa nej till. Resultatet blev alkotester för 50 procent av dem som gick på festen. I år blir det inget swing för dem som köpt biljett till skolrugbyn.

I stället arrangeras en fest på Palace på torsdag med rugbytema där alla gymnasieungdomar är välkomna. Det innebär alkotester i dörren och stopp för all alkoholförsäljning inne på Palace.

Annons

– Vi gör det av olika anledningar. Det är bra eftersom det inte finns så mycket fester för ungdomar som inte fyllt 18. Sedan har vi fått ett bidrag av Nöjespanelen som kräver att alla ungdomar ska vara välkomna på festen, säger Emelie Olsson, elevkårens ordförande på Stagneliusskolan.

Socialen, Kalmar mot droger och gymnasieförbundet står bakom bidraget på 150 000 kronor. Nöjespanelen består av representanter från dessa tre, samt tre elever. Syftet är att uppmuntra ungdomar till drogfria aktiviteter.

– Det är kul att kunna samla alla ungdomar på ett ställe. Vi har arrangerat fester tidigare. De som hade kul där, kommer att ha kul på torsdag, säger Airin Hamseh, elevkårens ordförande på Lars Kaggskolan.

Om allt går som det ska hoppas arrangörerna kunna bjuda på klipp från rugbydrabbningen som visas på storbilds-tv. Dessutom delas priser ut till bästa klack och spelare. I övrigt handlar det om ett vanligt disko.

– Våra andra fester som vi gjort tillsammans med elevkårerna har varit en supersuccé. En viktig del är att skapa bra innehåll som gör att man väljer bort alkoholen. Livekvällen vi hade i oktober drog 800 personer, säger Magnus Ohlson på Palace.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons