Annons

32-åring åtalas för mordförsök vid snabbmatsrestaurang

Efter en utekväll råkade två sällskap i bråk utanför hamburgerrestaurangen Max.
I bråket fick en man motta flera hugg med en avslagen flaska.
En 32-årig man åtalas nu för mordförsök.
Kalmar • Publicerad 1 november 2018 • Uppdaterad 2 november 2018

Efter att ha varit ute och festat sökte sig sällskapet till hamburgerrestaurangen Max i centrala Kalmar för att äta.

Även fast klockan var efter 03.00, natten mot den 29 juli, var det varmt ute och de satte sig på uteserveringen och högg in på sina beställningar.

Annons

Kort senare slog sig ett annat sällskap ned vid bordet bredvid.

Sällskapen satt bredvid varandra på Max uteservering när bråket utbröt.
Sällskapen satt bredvid varandra på Max uteservering när bråket utbröt.Foto: Polisens förundersökning

Exakt vad som utlöste det efterföljande bråket finns det olika versioner av – men i inledningsskedet ska en 37-årig kvinna ha uttryckt sig rasistiskt mot två personer i det första sällskapet. Samma kvinna ska även ha blivit knuffad till marken och fördes till sjukhus med lindriga skador.

Kvinnan är även misstänkt för att ha sparkat en av dem, en man i 20-årsåldern, mot ena benet och slagit honom i huvudet och på överkroppen.

I bråket blev den unge mannen även attackerad med en avslagen flaskhals och fick skador nedanför örat, på halsen, huvudet, överarmen och handen. Landstinget i Kalmar län bedömde skadorna som lindriga.

Enligt åtalet ska 32-åringen ha krossat en glasflaska och sedan huggit en man i 20-årsåldern flera gånger.
Enligt åtalet ska 32-åringen ha krossat en glasflaska och sedan huggit en man i 20-årsåldern flera gånger.Foto: Polisens förundersökning

En 32-årig man, hemmahörande i Mönsterås kommun, är misstänkt för attacken som rubriceras som försök till mord. I åtalet står det att han ska ha utnyttjat att den unge mannen hamnat på marken och försökt döda honom med flaskan. Det står också att gärningen varit livsfarlig och att mannen visat "synnerligen hänsynslöshet och råhet".

– Det är skadorna, placeringen av dem och hur de har orsakats som gör att jag anser att det är försök till mord, sa kammaråklagare Kjell Janneson till Barometern i augusti.

Förutom redan nämnda är 32-åringen även misstänkt för att ha tagit upp en blomkruka och dödshotat mannen före attacken med flaskan.

Bland bevismaterialen finns en rad förhör med vittnen och rättsläkare, fotografier av brottsplatsen, rättsintyg och beslagsprotokoll gällande mobiltelefoner och kläder med mera.

32-åringen, som anhölls den 14 augusti och häktades två dagar senare, nekar till brott.

Det gör även den 37-åriga kvinnan som åtalas för misshandel och förolämpning. Hon har visserligen sagt att hon använt vissa olämpliga uttryck men bestridit ansvar för rubriceringen förolämpning.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons