Annons

29-åring dog av fall från tak

Den 29-årige plåtslagaren avled på tisdagen. Polisen och Arbetsmiljöverket undersöker varför mannen föll från ett tak.
Kalmar • Publicerad 17 december 2003

På måndagen kämpade läkarna på Universitetssjukhuset i Linköping för att rädda mannens liv. Men de allvarliga skadorna som han ådrog sig efter att ha fallit från ett tak i centrala Kalmar var för svåra. På tisdagseftermiddagen meddelade sjukhuset att 29-åringen avlidit.

Arbetsmiljöverket undersöker omständigheterna runt olyckan och även polisen har gjort en teknisk undersökning på olycksplatsen.

Annons

Inga vittnen

Det var vid 14-tiden på måndagen som den 29-årige mannen hittades livlös på Torsåsgatan. Inga vittnen finns till olyckan, men enligt uppgifter utförde mannen plåtarbeten på taket till en färgaffär när han föll sex meter och landade på asfalten.

Första undersökningen klar

Sune Hall är arbetsmiljöinspektör och håller i utredningen.

- Vi är klara med den första tekniska undersökningen som handlar om att försöka utröna vad som hänt, säger han. Mannen är anställd hos en takentreprenör som utfört ett arbete på den här fastigheten.

Skulle bara fira ned en pall

Arbetet var klart och 29-åringen skulle i princip bara fira ned en pall med lite plåtar från taket och i samband med det hände något.

- Vad vet vi ju inte riktigt, eftersom det inte finns någon som har sett händelsen, säger Sune Hall.

Den 29-årige mannen hade ingen skyddsutrustning på sig och var heller inte fäst vid någon skyddslina.

- Han hade tydligen gått över från ett tak till ett annat och stod på kanten för att fira ned grejerna när olyckan inträffade, säger Sune Hall. I det läget hade han ingen lina på sig, varför vet vi inte.

Annons

Polisen gör nu sin utredning samtidigt som Arbetsmiljöverket gör sin.

- Polisen gör mer en teknisk utredning, medan vi kollar upp var han är anställd, vad han hade för order och hur de utfördes, om något fallerat. Några misstankar om försumlighet finns inte i det här skedet.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons