Annons

26 nya platser ska lösa parkeringskaos

26 nya parkeringsplatser, bättre skyltning och p-avgifter. Det ska få slut på parkeringskaoset vid Äventyrsbadet.
Kalmar • Publicerad 10 mars 2012
Mattias Adolfson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, och Anders Håkman, trafikplanerare på kommunen, har jobbat med att hitta en lösning för p-kaoset vid Äventyrsbadet. Om några veckor kan 26 nya parkeringsplatser ha skapats.
Mattias Adolfson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, och Anders Håkman, trafikplanerare på kommunen, har jobbat med att hitta en lösning för p-kaoset vid Äventyrsbadet. Om några veckor kan 26 nya parkeringsplatser ha skapats.Foto: Daniel Rudeland

– Vi har nu hittat en bra lösning för området. Det här handlar om anläggningar som hela regionen använder. Självklart måste det finnas tillräckligt med parkeringar då, säger Mattias Adolfson (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Det var i slutet av januari som Barometern kunde berätta om det parkeringskaos som varje kväll utbryter vid Äventyrsbadet och sporthallen på vardagarna. 100 parkeringsplatser försvann när den nya träningshallen byggdes.

Annons

Det har lett till ett ständigt cirklande av bilister som letar p-plats. Förvirringen har även fått Äventyrsbadet och Centern att misstänka att folk väljer simhallen i Nybro och Mönsterås i stället.

Men om några veckor kan den gordiska knuten vara löst. Åtminstone tillfälligt. Lösningen är som följer:

14 nya parkeringsplatser utanför Äventyrsbadet på Smålandsgatan. Bussparkeringen försvinner.

12 nya parkeringsplatser tas dessutom fram där Äventyrsbadets personal tidigare parkerat.

Skyltningen förtydligas runt om anläggningen. Det ska framgå att det exempelvis är okej att stå vid tingsrätten där det finns 25 platser efter klockan 16.00.

Ytterligare åtgärder är att införa en p-avgift på fem kronor per timme på Smålandsgatan. Det leder till att fler får möjlighet att parkera nära.

I och med att gången mellan sportcentrumet och Jenny Nyströmsskolan har öppnats blir även parkeringsplatserna vid Lars Kagg mer tillgängliga.

– Jag tycker att vi har hittat en bra lösning. Nu blir det mer ordning på hela området, säger Mattias Adolfson.

Jesper Ericson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons