Annons

140 nya bostäder på Majavallen

En ny detaljplan för Majavallen innebär att ett 140-tal nya bostäder byggs i höst.
Kalmar • Publicerad 31 mars 2012

– Det känns verkligen jättebra, säger Mattias Adolfsson, S, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden om planen.

Området 3,5 hektar och omfattar den gamla idrottsplatsen Majavallen, den före detta isbanan och grönytan väster om Kalmarvägen.

Annons

Det var när Lindsdals IF för några år sedan flyttade till den nya idrottsplatsen i Fjölebro som tanken på att bygga bostäder på Majavallen väcktes. Kommunen bjöd in till en tävling där byggföretag fick lämna förslag på hur Majavallen kunde bebyggas.

Det handlar huvudsakligen om bostadsrättslägenheter. I Lindsdal finns det cirka 2 200 bostäder, bara 200 av dem är lägenheter, så det finns behov av fler lägenheter. En av tankarna är att skapa flyttkedjor där äldre kan sälja villan men ändå kunna bo kvar i samhället.

Det är tre byggföretag som ska exploatera varsin tredjedel av området: Rocknebyföretaget Loggen Invest, Karlskronaföretaget Hem 1 Sydost och Boklok, som är ett samarbete mellan Skanska och Ikea.

– Alla intressenterna har varit väldigt involverade i arbetet med detaljplanen, säger Mattias Adolfsson.

– Den gamla skogen kommer att behållas intakt, så det blir ett stort grönområde i området

Johanna Steinvall
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons