Annons

Stekhet i Europa

Drömmål i allsvenskan.
Debut i U21-landslaget som 17-åring.
Proffsklubbar dreglar över Kalmar FF:s supertalang Melker Hallberg.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2013
Melker Hallberg kan bli nästa stora försäljning i svensk fotboll. ?Alla större klubbar i Västeuropa vet vem Melker Hallberg är?, säger hans agent Patrick Mörk.Foto: SCANPIX
Melker Hallberg kan bli nästa stora försäljning i svensk fotboll. ?Alla större klubbar i Västeuropa vet vem Melker Hallberg är?, säger hans agent Patrick Mörk.Foto: SCANPIXFoto: 

– Alla större klubbar i Västeuropa vet vem Melker Hallberg är. Han är rankad som en av de mest spännande spelarna just nu, säger hans agent Patrick Mörk.

Det har börjat surra nya rykten kring Hallberg efter hans allsvenska säsong där han vuxit ut till en nyckelspelare för Kalmar FF.

Annons

– Det kan hända saker redan i slutet av detta transferfönstret eller i nästa, avslöjar Patrick Mörk.

Melker Hallberg själv tänker inte så långt.

– Jag tar hela tiden små steg framåt och känner att jag utvecklas både som människa och fotbollsspelare här hemma i Kalmar. Det enda jag fokuserar på är här och nu, säger KFF-mittfältaren, som även tar hjälp av rådgivaren Tonny Westring.

Melker Hallberg bestämdes sig tidigt för att vägen till framgång ska gå genom Kalmar FF. I oktober förra året skrev han ett fyraårskontrakt med KFF.

– Det är fantastiskt kul att hans satsning med Kalmar betalar sig. Det är även bra för svensk fotboll när alla möjliga numera ska åka till England för att söka lyckan, säger Patrick Mörk.

Mörk talar om flera parametrar som ska stämma när Hallberg ska välja nästa klubbadress.

– Han är snart 18 och ska fylla 19 och då värvar klubbar spelare som ska gå in i en a-trupp. Att komma till exempel till en Serie A-klubb och sedan kanske hamna i deras U19-lag är ju mer att ta ett steg tillbaka. Alla vet också vilket långt kontrakt han har med Kalmar. En sådan spelare är dyr.

– Samtidigt är det viktigt att inse att allsvenskan status har försämrats. Titta på spelare som har gått till Belgien som Magnus Eriksson, Behrang Safari, Guillermo Molins, Astrit Ajdarevic, ja det är väl en fem-sex stycken som haft det svårt eller inte platsat där. Men Melker är en så stor talang så han ska sikta högre än den ligan.

Pågår det någon förhandling med någon klubb i dag?

– Jag kan säga att det inte ligger något bud på Svante Samuelssons skrivbord i dag men det kan nog dyka upp något väldigt intressant när som helst.

Annons

Nå Samuelsson, vad har du för prislapp på Hallberg?

– Vår inställning är att han är kvar här och inte brådskar. Jag är övertygad om att det är klokt att etablera sig i allsvenskan innan man tar nästa steg, säger KFF:s klubbchef.

Hur ser du på Hallbergs utveckling i år?

– Jag är imponerad. Alla yngre spelare som lyckats gå långt i Kalmar FF har haft mixen av att vara bra fotbollsspelare och ha en bra personlighet. Hallberg är fokuserad på sin egen prestation precis som Rasmus Elm och Mattias Johansson var, säger Svante Samuelsson.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons