Annons

"Kalmar är inte fotbollens Leksand"

Allsvensk skyttekung i Kalmar FF 1985, expertkommentator i Tipslördag. Nu har Billy Lansdowne lämnat fotbollen, men kopplingen till Kalmar FF finns kvar.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2012

TT: Du vann skytteligan 1985. Spelar årets allsvenska skyttekung i Kalmar FF?

– Inte en chans. Är Tobias Hysén frisk och kvar i Sverige hela säsongen vinner han. Mathias Ranégie har också chans att vinna.

Annons

TT: Vem ska göra målen för Kalmar i år?

– Jag har inte den blekaste aning. Daniel Mendes och Abiola Dauda hade inte många rätt förra året. Sebastian Andersson är ny från Ängelholm och var duktig i superettan, men det är stor skillnad. Jag vann skytteligan i söderettan 1983 och gjorde två eller tre mål i allsvenskan 1984.

TT: KFF var nia 2010 och åtta 2011, sämsta placeringarna sedan allsvenska återkomsten 2004. Blir laget Guldfågel eller fisk i år?

– Varken eller. Men bland de sex bästa är ett rimligt mål.

TT: Vem blir årets utropstecken?

– Nenad Djordjevic, mittbacken. Jag har inte sett honom spela, men har man spelat i Serbiens landslag och varit lagkapten i ett ryskt topplag (Krylja Sovjetov) har man superkvalitet. Fabio Augusto är den bästa som någonsin har spelat i Kalmar. Djordjevic bör bli tvåa.

TT: Varför ska man hålla på Kalmar FF egentligen?

– Ska man vara ärlig så är ju Kalmar inte fotbollens Leksand. Jag känner inte många som håller på Kalmar som inte är födda här. Det är bara att konstatera. För mig har det alltid varit Kalmar. Jag är smålänning numera, har bott här i 29 år. (TT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons