Annons

Winberg och sjukgymnast-Jimmy

Nyheter • Publicerad 4 september 2014
Foto: 

Vår fina svit på fem raka segrar bröts i derbyt mot IFK Berga i lördags. Förlust med 4-2. Och det är väl inte så mycket att orda om mer än att det är bittert att torska, och kanske ännu bittrare att torska derbymatcher. Vi gör en godkänd insats och jag tycker att det är vi som dikterar det mesta ute på planen. Däremot ställer Berga om väldigt bra och kan på så sätt göra samtliga sina mål. Absolut, det är bra gjort av Berga i dessa lägen men jag vidhåller att det är, vid samtliga mål, svaga insatser från vår sida.

Förhoppningsvis kan vi studsa tillbaka och ta en ny seger på lördag då pånyttfödda Nosaby (två raka segrar mot Rosengård och Vimmerby) kommer på besök. Viktig match såklart. Det är en bottenkonkurrent med bra form som vi möter. Vi har haft en lite strulig vecka, precis som den förra, med sjukdomar och skador. Men jag är övertygad om att vi kan ställa upp ett starkt lag på banan.

Annons

Jag hoppas, och tror, att vi kan gå in i matchen med en bra känsla och en stor portion självförtroende. Vi har hittills gjort en fantastisk höst med fem segrar och endast en förlust. Och samtidigt vet vi hur svårslagna vi är hemma på vårt plastiga gräs.

Förresten, vem styrde och ställde med publiksiffran på Bergavik i lördags?! 1017 personer kommunicerades ut. Nä, max 700 personer kändes det som.

***

David Winberg , den djupsökande journalisten, tar alltså sitt pick och pack och lämnar Barometern. Han har gjort ett mycket fint arbete de senaste åren på lokalblaskan. Winberg har byggt upp ett fantastiskt kontaktnät och har verkligen satt de mindre föreningarna i fokus. Han kommer att bli saknad på Barometern. Lycka till med kommande utmaningar, räven!

***

Det har varit lite sorgligt att se Ces Santín lira fotboll i Kalmar FF under hösten. Värvningen var en chansning, och det var (och blev) som jag var inne på tidigare, en nostalgivärvning av rang. Jag tror och hoppas att han blir ihågkommen som den KFF-hjälte han ändå är. Säsongen är dock inte över och vi kan alltid hoppas på att han kommer igång och sätter ett positivt avtryck innan han lämnar. Ja, för något nytt kontrakt lär det antagligen inte bli för den gode Ces.

***

Grattis Kalmar AIK till avancemanget till trean! Det hade såklart varit ett misslyckande om de inte hade tagit klivet upp med den truppen som innehåller fina spelare med stora kvaliteter. Däremot är det mycket imponerande att fixa div.3-kontraktet redan i slutet av augusti. Bra jobbat!

***

Igår var jag och sjukgymnast-Jimmy ute och krigade med mountainbikar vid Jimmys tillhåll på Hjälmö. Det blev en rejäl runda, mycket på grund av felkörningar. Jag tror att vi cyklade över 5 mil, både inne i skog och på suspekta småvägar. Det är väl inte särskilt förvånande att jag har rejält ont i rumpan idag. Mycket rolig och bra träning är det i alla fall.

/ Johan Israelsson

Johan Israelsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons