Annons
Insändare

Vi måste möta ökat tryck på tillgänglighet

Kalmar har en levande och attraktiv stadskärna tack vare många unika satsningar och ett starkt näringsliv. Nu ordnar vi flexibla p-lösningar som ökar tillgängligheten.
Publicerad 10 maj 2019 • Uppdaterad 11 maj 2019
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den blivande pendlarparkeringen på Ängö ska avlasta Kvarnholmen.
Den blivande pendlarparkeringen på Ängö ska avlasta Kvarnholmen.Foto: Jonatan Bergöö

Vi är idag cirka 5 500 personer som arbetar i stadskärnan, inom kort är den siffran det dubbla. Vi ökar i antalet invånare och besöksmålet Kalmar blir starkare för varje år. Allt detta är mycket positivt för stadskärnan, men vi måste bemöta det ökade trycket på tillgänglighet. Det handlar om både gående, cykel, kollektivtrafik och bil i en bästa anpassad mix för besökare, boende och verksamma som alla bidrar till en levande stadskärna.

Därför har vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna och Kalmar kommun tagit fram en gemensam handlingsplan. För pendlare kommer det att finnas flexibla alternativ som alla ligger på en normal nivå jämfört med övriga landet, dyrast om man väljer att varje dag ta bilen så nära sin arbetsplats som möjligt, men det kommer också att finnas billigare, flexibla alternativ. Pendlarparkeringen på Ängö kommer att kosta tio kronor per dag vilket motsvarar 1,25 kronor per timme om man står en hel arbetsdag. För våra besökare skapar vi tillgängliga p-platser närmst handeln och övrigt näringsliv.

Annons

Välkommen till Kalmarsalen den 16 maj kl. 18.00 för att höra mer om detta.

Lisa Söderholm

centrumutvecklare Kalmar City

Mattias Adolfson (S)

ordförande samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer:

Annons
Annons
Annons
Annons