Annons
Insändare

”Värna om Långvikens bredd”

Toppolitikerna Akinder och Johansson har nu tagit på sig offer- och snyftkoftorna. De menar att om vi ska följa domstolsbeslutet om avveckling av wakeboardparken måste hela ungdomssatsningen på Långviken ifrågasättas.
Insändare • Publicerad 2 april 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Wakeboardbanan i Långviken – ett hett ämne.
Wakeboardbanan i Långviken – ett hett ämne.Foto: Mats Holmertz

Men det är väl ingen som har anmärkt eller anmält de populära och väl utnyttjade basket- och beachvolleybanorna även om de inte heller ingår i detaljplanen? Varför inte inse när loppet är kört och rättsväsendets dom måste följas? Hitta hellre alternativplats för wakeboardparken.

Domstolsbeslutet gäller bara Wakeboardparken, som uppförts utan bygglov och utan plats i detaljplanen men framför allt utan hänsyn till den breda allmänhetens intresse.

Annons

Wakeboardparken innebär en förtätning och överetablering av den befintliga strandparken för en exklusiv skara. Den oestetiska och med reklam försedda dominerande anläggningen undantränger framför allt medelålders och äldre personer men också unga som vill vistas i strandparken utan att hindras av cementklumpar, stålstänger, vajrar, grillplats, privatbrygga, förråd och vattenhinder.

Fotot i Barometern den 15 mars visar hur det såg ut innan wakeboardparken uppfördes. Återställ den bilden men rör inte bollplanerna.

För Långvikens bollspelare, paddlare och vinter- och solbadare

Göran Petersson

Annons
Annons
Annons
Annons