”Varför måste semlor bli en lyxvara?”
Låt oss börja med brödlocket. Eller vänta, finns det ens ett lock kvar? Istället för det frodiga och fylliga locket av bröd som en gång var standard och gick att använda som en ätbar sked för grädden, får vi nu en ynka trekantig bit bröd ovanpå. Låt oss ta en titt på den lilla brödbiten ovanpå semlan. Vad ska man göra med den? Kanske dippa den i grädden som ett chips? Eller använda den på huvudet som en trekantig liten hatt?
Här saknas innehåll
Och nu till grädden. Vad är det för en liten spiralformad sprits av grädde som man häller över semlan? Det är som om grädden tror att den är en konståkare på isen och försöker göra en liten piruett på semlan. Men vet du vad som är ännu värre än dess ovilja att stanna kvar på semlan? Smaken! Istället för den mjuka, lena känslan av grädde smakar det smör. Det är som att få en liten klapp i ansiktet istället för att få läpparna omslutna av ett fluffigt moln.
Och vad är grejen med mandelmassan? Istället för den smidiga och söta mandelmassan vi en gång älskade, verkar det som att mandelmassan har tagit en promenad på den rustika sidan av livet och blivit hippie. Det är som att som att tugga på en handfull nötter blandat med småsten med lite sötströ ovanpå.
Och sist men inte minst, priset. Varför måste semlor bli en lyxvara? Jag föreslår att vi återgår till de goda gamla dagarna med många billiga semlor som vi kan sluka utan att behöva bekymra oss för att vår plånbok blir tunnare än ett brödlock.
Vän av äkta semlor