Annons
Insändare

”Varför måste semlor bli en lyxvara?”

Observationer av fettisdagen och semlornas fortsatta förfall mot avgrunden. Vad har hänt med semlorna? Innerstadskaféernas trender vandrade igår hela vägen in i mitt eget hem. Visserligen med min sambos goda vilja, men hon är oförstående i det som håller på att hända.
Insändare • Publicerad 13 februari 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Låt oss börja med brödlocket. Eller vänta, finns det ens ett lock kvar? Istället för det frodiga och fylliga locket av bröd som en gång var standard och gick att använda som en ätbar sked för grädden, får vi nu en ynka trekantig bit bröd ovanpå. Låt oss ta en titt på den lilla brödbiten ovanpå semlan. Vad ska man göra med den? Kanske dippa den i grädden som ett chips? Eller använda den på huvudet som en trekantig liten hatt?

Här saknas innehåll

Och nu till grädden. Vad är det för en liten spiralformad sprits av grädde som man häller över semlan? Det är som om grädden tror att den är en konståkare på isen och försöker göra en liten piruett på semlan. Men vet du vad som är ännu värre än dess ovilja att stanna kvar på semlan? Smaken! Istället för den mjuka, lena känslan av grädde smakar det smör. Det är som att få en liten klapp i ansiktet istället för att få läpparna omslutna av ett fluffigt moln.

Annons

Och vad är grejen med mandelmassan? Istället för den smidiga och söta mandelmassan vi en gång älskade, verkar det som att mandelmassan har tagit en promenad på den rustika sidan av livet och blivit hippie. Det är som att som att tugga på en handfull nötter blandat med småsten med lite sötströ ovanpå.

Och sist men inte minst, priset. Varför måste semlor bli en lyxvara? Jag föreslår att vi återgår till de goda gamla dagarna med många billiga semlor som vi kan sluka utan att behöva bekymra oss för att vår plånbok blir tunnare än ett brödlock.

Vän av äkta semlor

Annons
Annons
Annons
Annons