GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Var finns toaletterna?

Insändare • Publicerad 16 juli 2021 • Uppdaterad 16 juli 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Enligt insändarskribenten saknas det toaletter vid nya gästhamnen vid Slottsfjärden. Kommunen hänvisar till Kalmar Turistcenters toaletter i närheten.
Enligt insändarskribenten saknas det toaletter vid nya gästhamnen vid Slottsfjärden. Kommunen hänvisar till Kalmar Turistcenters toaletter i närheten.
Foto: Emma Arenius

Kommunen har gjort enormt fint i parken och lekplatser runt om i Kalmar city. I helgen var vi runt på olika ställen, bland annat lekplatsen vid gamla brandstationen, Linnéslingan, nya båtplatsen Lycksalighetens ö och stadsparken.

Allt ser fint ut men det finns problem. Vad finns toaletterna?

Vid brandstationen står föräldrar och gör sina behov bakom buskar och träd, samma sak händer vid nya båtplatsen vid Linnéslingan.

En mamma hade med sig en plastpåse för att plocka upp bajs från sitt barn.

Man har helt enkelt glömt att sätta ut toaletter vid dessa platser.

Många människor blir tillsagda om man går in på en restaurang/kafé och använder deras toaletter om man inte köper något.

Vid nya båtplatsen finns ingen toa, närmast är centralstationen. Här står vuxna män och kissar vid träden. Hur svårt kan det vara att sätta upp bajamaja?

Har varit i kontakt med Kalmar kommun som meddelar att de skall ta upp detta ärende i höst, men då är sommaren över.

Mia

SVAR DIREKT:

Hej, och tack för din insändare.

Roligt att du uppskattar vad vi i Kalmar Kommun gör för att det ska bli så roligt, intressant och tryggt för både medborgare och besökare att leva i och besöka Kalmar.

Med andra ord, livskvalitet.

Att utveckla vår vackra stad är en uppgift som vi arbetar med kontinuerligt och det finns alltid förbättringar att göra, så därför tar vi tacksamt emot dina förslag.

Vi har det senaste året byggt helt nya toaletter på Stensö, Ekö och Kalmarsundsparken. Vi ser samtidigt över vilka fler offentliga toaletter vi kan erbjuda i samarbete med näringsidkare.

Efter dina frågor ser vi att vi behöver uppdatera informationen på vår hemsida så att alla de senast tillagda toaletterna finns med, bland annat har man tillgång till Kalmar Turistcenters toaletter som inte ligger långt från den nybyggda gästhamnen.

Inom ett par dagar så ska informationen vara uppdaterad.

Peter Arnesson,

förvaltningschef på serviceförvaltningen i Kalmar Kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer