GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vad blir nästa steg – neddragningar på maten?

Nybro kommun sparar på de gamlas bekostnad.
Insändare • Publicerad 27 november 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vem höjer rösten för de gamla?”, undrar insändarskribenten.
”Vem höjer rösten för de gamla?”, undrar insändarskribenten.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det räckte inte med att ta ut hyra för rullatorn. Nu kommer det ytterligare en besparing när man drar ner på personal på äldreboendena. En besparing som naturligtvis i förlängningen drabbar de gamla.

Vad blir nästa steg, neddragningar på maten? 4 279 kronor i månaden kostar maten på äldreboendena och då är den noga uppmätt och vägd så de inte får för mycket. Man kan undra om det är samma restriktioner på förskola och skola? Skulle inte tro det, då hade det hörts i media, men vem höjer rösten för de gamla?

Var och när gick det så snett att man tycker att det är okej att de gamla och svaga ska betala för kommunens dåliga ekonomi?

Ni borde skämmas!

Mildred Persson och övriga ansvariga, kan ni förklara hur ni tänkte när ni beslutade dessa besparingar?! Vi förväntar oss ett svar!

Besvikna anhöriga

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.