GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uppenbart att kommunen är inne på djupt vatten

Det är med en stor sorg man bevittnar ett fullmäktige i Kalmar som tar beslut om att driva den nya simhallen i privat regi.
Insändare • Publicerad 9 juli 2021 • Uppdaterad 9 juli 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inspirationsbild för nya simhallen i Snurrom. Tanken är att det ska bli något liknande i Kalmar.
Inspirationsbild för nya simhallen i Snurrom. Tanken är att det ska bli något liknande i Kalmar.
Foto: Kunskapsporten

Oavsett partifärg finns det vissa saker som passar bättre att äga tillsammans än att köpa in tjänster. Enkel matematik säger att Kalmars invånare kommer ha betalat minst över en miljard kronor för 35 års simning. Med tanke på Kunskapsportens egna uttalande att deras byggnader ska finnas i hundra år, kan man enkelt säga att vi skattebetalare kommer ha betalat minst två miljarder kronor för ca 60–70 års simning. Därefter är det höjt i dunkel vad som händer. Då börjar processen om igen. Det finns även en viss lagstiftning som kräver simundervisning, det är förstås dessa aktörer medvetna om.

Jag tvivlar inte en sekund på nuvarande Äventyrsbadets förmåga att driva en friskvårdsanläggning i toppklass. Som regelbunden besökare kan jag intyga det. Deras största utmaning har varit anläggningen som man fått ha överseende med i så många år men det har fungerat till en rimlig kostnad.

Kalmar kommun kunde ha valt att investera cirka 600 miljoner kronor i en ny anläggning som kunde ha stått i minst 70 år. Givetvis hade det tillkommit kringkostnader och underhåll, men knappast över två miljarder kronor. Detta beslut har tagits enbart av ideologiska skäl, än logiska. Detta kommer våra barn och framförallt barnbarn få betala priset för. Det är uppenbart att kommunen är inne på djupt vatten. Kom ihåg var ni läste det först.

Kalle Sup

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer