Annons
Insändare

Tar M och KD hjälp av Vårdförbundet i valrörelsen?

Som medlem i vårdförbundet så reagerade jag starkt över att vårdförbundet, som säger sig vara politiskt obundna, uppvaktar M och KD för att ta hjälp av dessa borgerliga partier, för att få igenom ett pilotprojekt om en arbetstidsförkortning för sjuksköterskorna på akuten i Kalmar.
Insändare • Publicerad 1 april 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Ska ett fackförbund verkligen gå ihop med politiska partier för att få igenom sina krav?”, frågar sig insändarskribenten.
”Ska ett fackförbund verkligen gå ihop med politiska partier för att få igenom sina krav?”, frågar sig insändarskribenten.Foto: Mats Holmertz

Som medlem, så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta över detta samarbete mellan vårdförbundet, M och KD.

För det första. Vad är det som säger att sjuksköterskorna på akuten i Kalmar, skulle ha det tuffare, än sjuksköterskorna på akuten i Västervik, eller Oskarshamn?

Annons

För det andra. Ska ett fackförbund verkligen gå ihop med politiska partier för att få igenom sina krav?

I min värld så företräder väl Carl Dahlin (M) i sin roll som vice ordförande i personalutskottet arbetsgivaren och Vårdförbundets Pernilla Pettersson sina medlemmar. Här verkar det som Vårdförbundets Pernilla Petersson och vice ordföranden i personalutskottet Carl Dahlin inte förstår sina roller, utan blandar ihop dem ganska rejält. Handlar det om dumheter, eller handlar det om okunskap från dessa båda företrädare? Eller är det så att vårdförbundet hjälper M och KD med valrörelsen.

Om det förhåller sig så är det nog många medlemmar i Vårdförbundet som vill ha sin medlemsavgift återbetald.

En medlem i vårdförbundet

Annons
Annons
Annons
Annons