GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ta bort området med Norrlidsslingan från översiktsplanen

Stadsarkitekt Maria Houmann säger att det inte finns någon anledning att bygga bort alla grönytor. Ändå hamnar ett flertal grönområden i skottgluggen i det nya förslaget till översiktsplan för Kalmar.
Insändare • Publicerad 13 juli 2021 • Uppdaterad 13 juli 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten vill att området med Norrlidsslingan slopas i det nya förslaget till översiktsplan för Kalmar.
Insändarskribenten vill att området med Norrlidsslingan slopas i det nya förslaget till översiktsplan för Kalmar.

Ett exempel som även lyfts i tidigare insändare är Norrlidsslingan, ett område där kommunen föredömligt satsat på badplats och utegym, och som används väldigt mycket, både för träning och som en plats där barn kan uppleva skogsmiljö. Härom veckan skrev Barometern om parkeringsproblem vid Norrlidsbadet, vilket ju illustrerar användningsnivån. Norra delen av Kalmar tätort har betydligt mindre rekreationsytor än den södra, vilket kan ses som en klassfråga. Peter Akinder säger att det kan bli "maximalt en husrad – om ens det" i området. Det kan inte vara rimligt att offra ett så uppskattat och välutnyttjat område som främjar vår livskvalitet för några ynka bostäder. Nej, ta bort området med Norrlidsslingan från översiktsplanen.

Sture Lindholm

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer