GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stensövägen har förvandlats till en racingbana

Stensövägen i Kalmar har förvandlats till racingbana. Varje dag är det samma jäkla oljud efter klockan 16, för då börjar det dånande körandet som pågår till sena nätter.
Insändare • Publicerad 28 juni 2021 • Uppdaterad 29 juni 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Oroade uppgivna medborgare” menar att det körs som på Monza-banan från trafikljuset vid Södra vägen till vägguppet vid Vasakyrkan.
”Oroade uppgivna medborgare” menar att det körs som på Monza-banan från trafikljuset vid Södra vägen till vägguppet vid Vasakyrkan.
Foto: REUTERS/Mark Thompson, Mats Holmertz

Från trafikljusen vid Södra vägen till vägguppet vid Vasakyrkan gasar allsköns chiptrimmade bilar med värsta motordånandet på för fullt, tvärnitar och gasar på igen som om de var på värsta Monza-banan. Likadant är det från andra hållet när de passerat guppet och korsningen vid Ståthållaregatan.

Om polisen ställt sig med fartkamera inne vid Vasakyrkan hade hela kåren kunnat finansierats med fortkörningsböter. Samma sak gäller längre ner på Stensövägen mot Stensö camping och på Ståthållaregatan. Bakom Vasaskolan dyker dessutom en del av dessa fartdårar upp på kvällarna.

Först fattade vi inte varför de for runt där men ganska snabbt såg vi att det inhandlas och byts varor där i mörkret. En del har gått så långt att de till och med kört in på grusgången med bilarna och öppnat bagaget. Alltså tycks en del av detta galna bilkörande hänga ihop med drogshopping vid Vasaskolan?

Säkerligen inte allt men tillräckligt mycket för att det ska märkas av oss som bor där.

Vi hittar kanyler i trappuppgången, har sovande missbrukare i trapphus och källare. Flertalet inbrott i källarförråd och annat som man ej vill ha nära sitt hem. Om vi som bor här ser och hör både fortkörningsdårar och droghandel kan man ju fråga sig varför detta får fortgå?

Om någon smart person på gatukontoret läser detta ber vi vänligen om flera fartgupp på Stensövägen, gärna fartkameror och framför allt fartkontroller så denna galna trafik upphör innan någon blir överkörd. Sedan vore det toppen om infarten till Sankt Göransgatan förminskas eller stängs av kvällar och nätter så denna obehöriga trafik upphör. Infart från Stensövägen till Kungsgatan mot slottet är ju förbjuden så liknande bör ju kunna upprättas in mot Sankt Göransgatan.

Och till polisen ber vi om mera närvaro vid, inne och bakom Vasaskolan. Pensionärerna som bor på Wollinska stiftelsens hus mot Vasaskolan slår ju larm titt som tätt när buset jävlas inne på skolgården på kvällar, nätter och helger. Varför görs inget?

Vi vill ha det lugnt och tryggt här och kunna sova med öppet fönster utan att störas av motordånande om kvällar och nätter.

Inte heller vill vi bli halvt ihjälskrämda av sovande uteliggare i vårt trapphus och smygandes skumma individer i trädgårdarna på nätterna.

Då krogar och annat inte drar in buset till centrum under rådande pandemi bör ju pengar och resurser finnas till detta då det uppenbarligen busas och jävlas på annat håll, eller?

Nu får det vara nog. Gör något.

Oroade uppgivna medborgare!

”Vi vill ha det lugnt och tryggt här och kunna sova med öppet fönster utan att störas av motordånande om kvällar och nätter.”
Oroade uppgivna medborgare!
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer