Annons
Insändare

”Snälla KLT, tvinga mig inte att flytta till Blekinge!”

Jag kom så upp i den ålder då det blev rimligt att flytta hem till Kalmar. Jag hittade ett drömjobb, tyvärr inte i Kalmar utan i Karlskrona.
Insändare • Publicerad 20 maj 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”För att inte bara vara gnällig så har jag ett förslag på lösning. Eftersom tågen uppenbart inte går att lita på för transport i tid så lägg in ytterligare en buss på morgonen.”
”För att inte bara vara gnällig så har jag ett förslag på lösning. Eftersom tågen uppenbart inte går att lita på för transport i tid så lägg in ytterligare en buss på morgonen.”Foto: Mats Holmertz

Men Blekinge går ju inte att flytta till; jag minns att morfar brukade säga att blekingar slåss med kniv. Det fick bli pendling, det skulle säkert gå bra. Godtrogen som jag är så trodde jag ju att kollektivtrafiken fungerade lika bra som i storstaden. Kontentan? Jag har sett mer av Emmaboda än vad jag gjorde under Emmabodafestivalens glada dagar.

Vad har varit problemet? Har man ett arbete där man bör vara på plats innan nio så tänker man ju naivt att tåget som är i Karlskrona vid 08:16. Men icke! Tågen strular, banan strular, bytet i Emmaboda missas. I stället är jag framme en timme senare (om jag har tur!), mötet klockan nio missat och chefen sur. Min lösning har blivit att jag får ta bussen kl 06:00 för att vara säker på att jag är på plats vid 09:00 på jobbet. Uppstigning innan klockan 05:00. Livsbejakande.

Annons

För att inte bara vara gnällig så har jag ett förslag på lösning. Eftersom tågen uppenbart inte går att lita på för transport i tid så lägg in ytterligare en buss på morgonen. Det går en 06:00 och en 08:00. Lägg in en 07:00 också så att resenärer kan veta att de är framme i Karlskrona vid 08:30 i stället för att behöva leva i osäkerhet om att man faktiskt kommer fram. Mina slipper bagarväckning och kan dessutom se södra länets fina natur.

Jag har noterat att KLT nu gör om sitt återbetalningssystem för förseningar för att minska kostnaderna. Ett annat sätt hade varit att få resenärerna att komma i tid, men jag förstår att prioriteringar är svårt. Men snälla KLT, tvinga mig inte att flytta till Blekinge!

Trött pendlare

Annons
Annons
Annons
Annons