Annons
Insändare

Sluta slösa vatten

Nu är vatten debatten på tapeten igen och vi abonnenter uppmanas att spara på vattnet.
Publicerad 7 maj 2019
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Min fråga till Kalmar Vatten och även till övriga kommuner på Öland. Är det inte ni som slösar på vattnet genom läckande ledningar och dålig teknologi att stoppa detta slöseri. Varför finns det inte installerade automatiska ventiler som känner av tryckfall i ledningarna? Senast jag såg hela Norra vägen översvämmad samt fastigheter och vattentornet tömdes på vatten.

Teknologin finns ju och ni kan ju mäta varje droppe vatten som vi brukare använder genom mätare. Är det inte lika viktigt att ni som leverera vattnet har koll på flödet och att ni gör ert för att spara på vattnet?

Annons

Ni har fokuserat på oss abonnenter men glömt det slöseri som ni själva åstadkommer.. Det är ingen rymdteknologi vi talar om utan att hålla koll på era matar ledningar genom tryckvakter som larmar om något händer.

Nu gräver ni ner nya ledningar med finns det tryckvakter som stoppar om en ledning går sönder? Nej ni litar på att allmänheten ska larma er eller att vatten tornet i Kalmar är tomt. Så sluta att slösa på vattnet ni kommuner både i Kalmar län.

Vattensparare

Annons
Annons
Annons
Annons