Annons
Insändare

"Sluta anklaga oss för delaktighet i mord”

Är du delaktig? Det är frågan man får slängd i ansiktet i tidningar, sociala medier och på digitala annonsskyltar i Kalmar.
Insändare • Publicerad 7 februari 2023
" Denna kampanj är osmaklig och alla ansvariga på kommunen borde skämmas”, skriver insändarskribenten bland annat.
" Denna kampanj är osmaklig och alla ansvariga på kommunen borde skämmas”, skriver insändarskribenten bland annat.Foto: Filip Nilsson

Tillsammans med en bild som ska symbolisera ett lik misstänker Kalmar kommun alla deras invånare för inblandning i de skjutningar och mord som utförts runt om i staden. För det är precis så jag känner mig, misstänkliggjord, varje gång jag cyklar förbi skylten till jobbet där budskapet lyser upp den mörka cykelvägen. Inte nog med att man är illa berörd av att leva i en stad där mord och skjutningar blivit en regelbunden verklighet, nu ska vi vanliga invånare pekas ut som delaktiga. Jag vet att syftet är att påpeka för partyknarkarna att deras köp finansierar de kriminella gängen. Men tror kommunen att om alla som drar en lina på krogen en lördag slutar med det så kommer inga fler skjutningar och mord begås? Då tror dom helt fel. Denna kampanj är osmaklig och alla ansvariga på kommunen borde skämmas och se sig själva i ögonen och fundera på vad som kunde gjorts annorlunda i förebyggande syfte mycket tidigare.

I den bästa av världar lever vi i ett Kalmar utan mord och skjutningar och där en cykeltur till arbetet inte avbryts av ett anklagande om delaktighet i mord.

Annons

Kristofer

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons