Annons
Insändare

”Restaurangägarna borde fundera till över menyernas utbud”

Har tiden stått still på flertalet av Oskarshamns restauranger?
Insändare • Publicerad 5 mars 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att gå ut och äta på restaurang i Oskarshamn är inte någon höjdare kulinariskt sett”, menar insändarskribenten.
”Att gå ut och äta på restaurang i Oskarshamn är inte någon höjdare kulinariskt sett”, menar insändarskribenten.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Man kan nästan tro det när man ska lyxa till det och gå ut och äta och ser menyn restaurangerna har att erbjuda.

Att gå ut och äta på restaurang i Oskarshamn är inte någon höjdare kulinariskt sett, i alla fall inte om man vill hålla en mer modern framtoning gällande sitt val av maträtt. Det kan väl knappast undgått någon att det är en fördel för både människokroppen samt planetens välmående att vi växlar över till en mer växtbaserad kost.

Annons

Med tanke på kommande arrangemang som O-ringen vilket drar till sig ett stort antal deltagare som vi också hoppas vill spendera en del pengar på restaurangbesök så borde nog restaurangägarna fundera till över menyernas utbud.

För så svårt att få till ökad andel grönt i menyerna kan det ju inte vara i denna digitaliserade värld. Bara googla och vips kommer massor med förslag upp på alternativ till traditionella menyer.

I annat fall får man väl skippa restaurangbesöken och istället besöka ett hamburgerhak, som har kommit längre i utvecklingen och som alltid kan erbjuda ett växtbaserat alternativ.

För visst vill Oskarshamn som stad visa upp en modern och hållbar utveckling.

Besviken restaurangbesökare

Annons
Annons
Annons
Annons