Annons
Insändare

Replik: ”Långviken ska utvecklas – inte avvecklas”

Göran Petersson påstår i en insändare att vi tagit på oss offerkoftorna eftersom vi konstaterar att Länsstyrelsens beslut om wakeboarden kan innebära att även andra anläggningar vid Långviken kan vara hotade.
Insändare • Publicerad 3 april 2024 • Uppdaterad 3 april 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”För oss är det ett vitalt kommunalt intresse att Långviken med dess olika attraktioner kan finnas kvar i framtiden”, skriver insändarskribenterna.
”För oss är det ett vitalt kommunalt intresse att Långviken med dess olika attraktioner kan finnas kvar i framtiden”, skriver insändarskribenterna.Foto: Mats Holmertz

För oss är det ett vitalt kommunalt intresse att Långviken med dess olika attraktioner kan finnas kvar i framtiden. Området är viktigt för Kalmar som en attraktiv kommun att både bo i och besöka.

Men eftersom Länsstyrelsen utan någon klargörande motivering – vilket i sig är utomordentligt uppseendeväckande – har beslutat att wakeboardanläggningen strider mot gällande detaljplan kan man inte utesluta att myndigheten anser att även andra anläggningar gör det. Därför drar vi slutsatsen att de kan behöva stöd av en ny detaljplan vid en eventuell prövning.

Annons

Mot denna bakgrund har därför beslut fattats om att detaljplanearbete omedelbart påbörjas.

Det är inte att ta på oss några offerkoftor. Det är att ta långsiktigt ansvar för att Långviken kan utvecklas – inte avvecklas.

Lasse Johansson (S)

Ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden

Peter Akinder (S)

Ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons