Annons
Insändare

”Osannolikt att ordförande Henriksson skulle blivit överrumplad på årsmötet”

Replik på ”Har de bättre kunskap än den valda KFF-styrelsen?”.
Vi beklagar att skribenten inte delar vår och föreningens syn på medlemsdemokrati. Kanske är det av just denna anledning som skribenten inte heller är kunnig kring föreningens stadgar. Motionen skickades in enligt rådande föreskrifter 21 dagar innan årsmötet, vilka finns angivna i föreningens stadgar samt i kallelsen.
Insändare • Publicerad 18 mars 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Motionen, samt styrelsens svar, publicerades den 26/2 på föreningens hemsida och det förefaller därför osannolikt att ordförande Henriksson skulle blivit överrumplad på årsmötet.”
”Motionen, samt styrelsens svar, publicerades den 26/2 på föreningens hemsida och det förefaller därför osannolikt att ordförande Henriksson skulle blivit överrumplad på årsmötet.”Foto: Lasse Hansson

Motionen, samt styrelsens svar, publicerades den 26/2 på föreningens hemsida och det förefaller därför osannolikt att ordförande Henriksson skulle blivit överrumplad på årsmötet.

Enligt föreningens stadgar skall ”behandling av förslag som väckts av styrelsen eller av röstberättigad medlem minst 21 dagar före årsmötet” behandlas under punkt 18 på föredragningslistan vilket också gjordes. Vid votering blev det klart att motionen bifallits i sin helhet efter en, enligt stadgarna, korrekt genomförd omröstning.

Annons

Ordförande Henriksson sa själv att ”det är så här föreningsdemokrati fungerar” vilket han har helt rätt i. Att skribenten verkar vara av en annan uppfattning står honom fritt, hade däremot styrelsens agerat enligt hans förslag hade man brutit mot stadgarna. En styrelse som inte följer stadgarna för den organisation de blivit utsedda att företräda är extremt allvarligt, sannolikt hade de behövt ställa sina platser till förfogande om så skett.

Till sist, som vi påtalade under årsmötet är vi inte emot ett bygge av en hall om det sker på rätt grunder. Tvärtom, om föreningen presenterar en hållbar kalkyl finns goda möjligheter att vi vid votering röstar för ett sådant förslag. Vi efterfrågar transparens, något vi upplever saknats. För att svara på skribentens fråga angående den ekonomiska kompetensen inom vår grupp kan vi glatt meddela att det finns utbildade ekonomer, lärare, fysiker, elektriker och så vidare som förstår plus och minus och, framför allt, när ett plus ett inte blir två.

Kalmar FF medlemsinitiativ

Annons
Annons
Annons
Annons