GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ölandsbron verkar ha godkänts som laglöshetens väg

Trafiken på våra vägar flyter på bra och de flesta håller hastigheten eller bara med lite "moms". Dock finns ett undantag. Ölandsbron.
”Att dessutom inte placera fartkameror på bron är obegripligt.”, menar LARS G.
”Att dessutom inte placera fartkameror på bron är obegripligt.”, menar LARS G.
Foto: Paul Madej
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Den verkar, med Trafikverkets godkännande, ha godkänts som laglöshetens väg. Trots två fulla filer åt båda hållen kommer det ofta omkörande bilar i upp till dubbla tillåtna hastigheten! Jag överdriver inte...

Med tanke på att Ölandsbron saknar mitträcken skulle en kollision i dessa farter inbegripa både tio och femton bilar. Samtidigt som Trafikverket har som målsättning att begränsa alla vägar som inte har mitträcken till 80 kilometer i timmen, tillåter man 90 kilometer i timmen på Ölandsbron, som förmodligen är mycket mer trafikerad än E22:an halva året.

Att dessutom inte placera fartkameror på bron är obegripligt. Bilister som har bestämt sig för att strunta i hastighetsbegränsningen har ju inget att frukta...

Sedan kan man ju undra varför man struntar i hastigheten. Har man så bråttom att man måste jaga en halv minut till målet, då undrar man vad som finns bakom pannbenet.

LARS G

"Att dessutom inte placera fartkameror på bron är obegripligt."

Läs mer