Annons
Insändare

”Ni kollade var ni hade tåget men glömde kolla om det var några barn som såg er”

Att barn och ungdomar kryper under järnvägsbommar har blivit ett problem, mest för att de som inte förstår bättre riskerar livet men också för att tågpersonal riskerar att hamna i väldigt olyckliga situationer.
Insändare • Publicerad 2 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Ni kollade var ni hade tåget men glömde kolla om det var några barn som såg er”, skriver insändarskribenten.
”Ni kollade var ni hade tåget men glömde kolla om det var några barn som såg er”, skriver insändarskribenten.Foto: Johanna Eriksson

Förutom detta kan följden bli förseningar och irritation. Vi säger att föräldrar och skolpersonal ska tala med barn och ungdomar om allvaret i att krypa under bommar.

Men vem ska prata med de två medelålders män, dessutom reklampelare för en av Kalmars löparklubbar, som i lördags förmiddag ansåg att deras resultat var viktigare än ett blinkande rött lyse och en ringande signal vid Slottsallen?

Annons

Som vuxna har vi ansvar att föregå med gott exempel. Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Ni kollade var ni hade tåget men glömde kolla om det var några barn som såg er. De såg er, och de tyckte att ni kunde ha sprungit i Stadsparken till tåget hade kört förbi.

Lena

Annons
Annons
Annons
Annons