Annons
Insändare

Mobilanvändandet av barn får inte skapa egentid till föräldrar!

Folkhälsomyndigheten har tagit fram svenska riktlinjer för främjande av fysisk aktivitet och minskat stillasittande. Det övergripande budskapet är att all rörelse räknas.
Insändare • Publicerad 8 juni 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten Gjalt Koopmans är rädd att de ungdomar som växer upp i dag blir krokiga och menar att mobilanvändandet av barn inte får skapa egentid till föräldrar.
Insändarskribenten Gjalt Koopmans är rädd att de ungdomar som växer upp i dag blir krokiga och menar att mobilanvändandet av barn inte får skapa egentid till föräldrar.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Naturligtvis ska vi alla på vårt eget sätt röra/motionera oss för att må bra och det behövs att bli påmind oftare. Hinner vi med? Ska vi skapa ändå mera egentid? Förstår alla ordet vanligt motion?

Barnen mellan 0-6 år kommer i kläm, de kan inte läsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Annons

Det är viktigt att framföra till alla att barnen mellan 0-6 år har rätt till fysiska och psykiska och skäliga utveckling som är grunden för deras övriga livsåren. Föräldrar har ansvaret. Jag märker i mitt jobb och allt runt omkring mig att barnen glöms bort och skolan får uppgift att uppfostra, men så får det inte vara. Föräldrar som säger att de ska ha egentid har nog inte förstått vad föräldraskapet innebär.

Hoppas ni förstår min rädsla. Vårdnadshavare ska få höra ofta att de har ansvar för sin egen hälsa och inte minst även för de som de har vårdnaden om.

Jag är rädd att de ungdomar som växer upp i dag blir krokiga.

Gjalt Koopmans

”Jag är rädd att de ungdomar som växer upp i dag blir krokiga.”
Gjalt Koopmans
Annons
Annons
Annons
Annons