Annons
Insändare

”Min hyresfaktura har ännu inte dykt upp”

Det har nu gått över en månad sedan Kalmar kommun blev utsatt för en omfattande IT-attack.
Insändare • Publicerad 13 mars 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

En del system verkar ha kommit tillbaka igen vilket såklart är glädjande. Ett system som dock inte verkar ha kommit tillbaka är systemet som sköter utskick av hyresfakturor.

Jag är hyresgäst på en av kommunens servicebostäder inom LSS och har socialförvaltningen som min hyresvärd. Min hyresfaktura, som skulle komma i februari, har ännu inte dykt upp. För mig får det direkta konsekvenser på min ekonomi då jag inte kan fullborda min ansökan om ekonomiskt bistånd, så kallat försörjningsstöd, utan min hyresfaktura. Vilket innebär att jag nu sitter utan ekonomiskt bistånd fram till dess att IT-systemet för hyresfakturor blir brukbart igen.

Annons

Jag har varit i kontakt med kommunens kontaktperson för hyresfakturor men får inga besked om när systemen kan vara igång igen. Om tio dagar behöver jag lämna in nästa ansökan om ekonomiskt bistånd men jag vet inte om jag kommer kunna lämna in en komplett ansökan till socialtjänsten för jag vet inte om jag kommer få någon hyresfaktura innan dess vilket då blir andra månaden i rad som jag inte får något ekonomiskt bistånd.

Detta är en oerhört frustrerande situation och jag är nog inte ensam om detta. Därför vädjar jag till Kalmar kommun att prioritera driftsättningen av de aktuella systemen eller att komma med konkreta besked om när systemen kan vara igång igen så att vi som sitter i denna sits kan få lite klarhet i hur läget ser ut den närmsta tiden.

Pontus

Annons
Annons
Annons
Annons