Annons
Insändare

”Man undrar vilka som får uppdraget att sitta i regionledningen?”

Jag har alltid varit för skattefinansierad offentlig sektor. Men jag har starkt börjat svikta i denna åsikt. När det sitter högst olämpliga människor och styr över våra gemensamma medel i regionledningen, så känns det allt som oftast som bortkastade pengar.
Insändare • Publicerad 14 mars 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”När det sitter högst olämpliga människor och styr över våra gemensamma medel i regionledningen, så känns det allt som oftast som bortkastade pengar.”
”När det sitter högst olämpliga människor och styr över våra gemensamma medel i regionledningen, så känns det allt som oftast som bortkastade pengar.”Foto: Mats Holmertz

Ta det här med hyrsjuksköterskor/bemanningsföretag. Dom allra flesta utom regionledningen, förstod ju för många år sen att detta inte var en hållbar lösning med sjukt skenande kostnader!

Varför gjorde man det inte istället drägligt för befintlig personal? Schyssta scheman och höjd lön?

Annons

Då hade sjuksköterskor stannat kvar. Istället retade man upp dom genom att ta in dessa hyrsjuksköterskor med dubbelt så hög lön.

Nu drar man i handbromsen och ska ha hyrstopp. Vilket får till följd att personaltätheten sjunker drastiskt och leder till än större vantrivsel.

Hade ett privat företag skötts så här dåligt, hade ledningen fått sparken.

Sen ska vi inte prata om hur regionledningen skött ambulansverksamheten! Det är under all kritik hur illa det har skötts.

Ingen respekt för ambulanspersonalen välbefinnande och ingen respekt för patientsäkerheten när ambulanser stått stilla.

Jag tror dom allra flesta gärna betalar skatt, om vi har kompetenta människor som styr över sjukvården på bästa sätt, för allas vårat bästa.

Man undrar vilka som får uppdraget att sitta i regionledningen? Är det folk som inte har gått att ha någon annanstans?

Upprörd skattebetalare

Annons
Annons
Annons
Annons