Annons
Insändare

Koranbränningar tjänar extremgruppers syften

Vänsterpartiet värnar demokratiska fri och rättigheter. Krafter som vill provocera och splittra olika gruppers samexistens med extrema handlingar fördömer vi.
Insändare • Publicerad 4 augusti 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Yttrandefrihet är en erövring av de förtryckta folken som kämpade och kämpar för att leva i ett rättvist, stödjande demokratiskt och fredligt samhälle. Vi är stolta över det, men det provocerande, tendentiösa och systematiska övergreppet som bara skadar och förändrar samexistens och social fred är minst sagt oacceptabel.

Gränserna för den lagstiftning som gäller i ett demokratiskt land som Sverige definieras av hela samhällets sunda förnuft, moral och dess intressen och den är framför allt inriktad på att säkerställa folkens välfärd och harmoni.

Annons

Vänsterpartiet ställer sig emot alla typer av demonstrationer vars avsikt är att polarisera samhället och undergräva den permanenta ansträngning vi gör för att vara respektfulla och toleranta.

Koranbränningar tjänar extremgruppers syften och är en fara för det demokratiska samhället, där vi vill leva i tolerans och harmoni med olika människors religon och politiska övertygelser.

12 juli 2023 (AFP): ”FN:s råd för mänskliga rättigheter antog en resolution på onsdagen som fördömer bränningen av koraner och andra handlingar av religiöst hat.”

Texten innehåller ett fördömande av ”allt förespråkande och manifestation av religiöst hat, inklusive nyligen genomförda, offentliga och överlagda handlingar, som har avsakraliserat Koranen” samt en vädjan till länder att anta lagar som tillåter dem att ställa de ansvariga för dessa inför rätta.

Vänsterpartiet Nybro

Annons
Annons
Annons
Annons