Annons
Insändare

KLT skyr inga kostnader för att delge oss sina djupa tankegångar

Jag har i likhet med övriga hushåll i Kalmar, och med stor tacksamhet, mottagit ett vackert kort från Kalmar Länstrafik som visar en samling personer som upplyser mottagaren om att deras ”väg framåt är gemensam”.
Insändare • Publicerad 11 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är konfunderad över Kalmar Länstrafiks reklamkampanj.
Insändarskribenten är konfunderad över Kalmar Länstrafiks reklamkampanj.Foto: SUVAD MRKONJIC

Det framgår inte om det möjligen är tal om någon annans väg och man måste utgå ifrån att de skall gå vägen till fots eftersom man på bilden kan se hur de håller på att elda upp bussen. En symbolhandling kanske? Kan en väg vara gemensam förresten? Den kan vara allmän eller privat och man kan gå den gemensamt om man vill.

Det meddelas vidare i försändelsen att ”tillsammans gör vi skillnad”. Det låter handlingskraftigt och framsynt och naturligtvis får de gärna göra det. Men skillnad från vad?

Annons

Eller menas det rentav att även mottagarna av denna medryckande upplysningskampanj skall göra skillnad? Åter igen: vilken skillnad då? Hur som helst kan vi vara tacksamma att Kalmar Länstrafik inte skyr några kostnader för att låta oss ta del av sina djupa tankegångar. Kostnaderna kan man ju alltid lägga på biljettpriset.

Norman Gumbricht

Annons
Annons
Annons
Annons